Velkommen!

Der kan være alle mulige årsager til at søge samtaler hos en psykolog.

– Måske oplever du perioder med stress og høje forventninger til dig selv, som leder til udmattelse eller fortvivlelse.

– Måske oplever du perioder med tristhed og tunghed, hvor du har mistet følingen med dig selv og din retning i livet.

– Måske stiller du høje krav til dig selv om præstation og bliver selvkritisk i stedet for positivt engageret, når du skal yde dit bedste.

– Måske har du svært ved at skabe den nærhed og intimitet til andre mennesker, som du inderst inde drømmer om.

Uanset din årsag til at søge en psykolog, så har du givetvis en fornemmelse af, at der er vanskeligheder eller udfordringer i dit liv, som du har svært ved at klare alene.

For de fleste kræver det mod at søge om hjælp, så lad mig fortælle, hvad du kan forvente i samtaler med mig.

Hvad kan du forvente?

I vores samtaler er min første hensigt at danne mig så dybt og præcist et indtryk af, hvad du kæmper for og med. Det gør jeg ved at lytte og spørge ind. Dernæst vil jeg aktivt og direkte fortælle dig om det, jeg ser og hører, for derved at skærpe din egen evne til at se og forholde dig til det, der rør sig inden i dig, og som du måske indtil nu ikke har været bevidst om.

Jeg sidder således ikke tilbagelænet og lader dig snakke i en hel session. Jeg går aktivt og respektfuldt ind i terapien, med det udgangspunkt, at ændringer kræver et engagement fra os begge, og at du er kommet, fordi du ønsker ændringer i dit liv.

Fokus og effektivitet

Det har vist sig, at de mest effektive terapiforløb formår at skabe et klart fokus og en klar retning hurtigt i forløbet. Jeg gør mig derfor umage med at skabe et meningsfuldt fokus for vores samtaler, for derved at sikre mig, at vi arbejder med det, der er allervigtigst for dig, og ikke taler i øst og vest uden at du får den hjælp, du har brug for.

Det gør jeg bl.a. ved at anvende et systematisk og evidensbaseret feedback-redskab (Feedback Informed Treatment: FIT). FIT er kort sagt en kvalitetssikring af dit forløb. Ved kontinuerligt og systematisk at spørge til din oplevelse af forløbet i hver session, sikrer FIT, at vi hurtigere kan se om vores samtaler er virksomme for dig, og hvad der skal præciseres for at gøre dem endnu mere virksomme. FIT giver mig således mulighed for hele tiden at justere og tilpasse forløbet til det, der virker for lige præcis dig.

Jeg har en 3-årig videreuddannelse i den evidensbaserede metode Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP). Læs mere om ISTDP her »

Følelser er vigtige

Mange mennesker har ofte ikke adgang til deres følelser, og ingen mennesker har det hele tiden. Symptomer opstår som regel, fordi man har svært ved at mærke sine følelser. Så oplever man typisk angst i stedet for, eller resultaterne af de (undgåelses)strategier man har lært at anvende for at komme væk fra sine følelser, f.eks. at trække sig fra andre mennesker, eller lukke ned for sig selv. Der kan være utallige af varianter af dette:

Kender du det, at du græder og bliver tung indeni, når nogen svigter dig?
Kender du det, at du har svært ved at lade andre komme følelsesmæssigt tæt på dig?
Kender du det, at du får angst og bliver selvkritisk, når du skal præstere i stedet for at mærke din styrke og din lyst til at yde dit bedste?
Kender du det at blive kold i stedet for at græde, når du er ked-af-det?
Kender du det, at du ikke kan mærke dig selv og din drivkraft og derfor også har svært ved at træffe beslutninger i dit liv – store som små?
Kender du det, at have en indre tomhed og tunghed, frem for levende følelser?
Kender du det at få ondt i kroppen, når du bliver presset på arbejdet, studiet eller sammen med dine nære?

Terapi handler om…

Inderst inde er du hverken rigtig eller forkert. Dine følelser er hverken rigtige eller forkerte, positive eller negative, selv om det givetvis opleves sådan til tider. Følelser er følelser. Følelser er din livskraft og dit indre kompas. Det er din føderet at have og mærke dem alle, ligesom det er din føderet at have alle dine drømme, meninger, værdier og håb i livet. Hvad du gør med dine følelser er en anden og dog ikke mindre vigtig sag.

Mange mennesker kender til at forvrænge og undgå deres følelser, og det er der altid en meningsfuld grund til. Ingen mennesker er født med en lyst til at undgå sig selv. Man undgår sine følelser fordi man i større eller mindre grad har lært, at visse følelser er forkerte og ikke acceptable. Måske har du haft forældre, der ikke formåede at være tilstrækkeligt omsorgsfulde og nærværende, når du havde mest brug for det. Måske er du blevet mobbet eller holdt uden for vigtige fælleskaber. Måske har du været udsat for alvorlige krænkelser af dine grænser. Så lærer du at gemme dine følelser væk for at (over)leve. Dette har på et tidspunkt i dit liv været det bedste og mest meningsfulde du kunne gøre. Men som voksen betaler du en høj pris for at undgå at mærke dig selv og sine følelser. God terapi handler derfor om at aflære gamle mønstre og tillære nye og mere kærlige måder at se på dig selv og dine følelser på.

[dropcaps style=”book”]”[/dropcaps]Terapi handler bl.a. om at blive fri til at vælge, hvad du gør med dine følelser i livet, og denne frihed kommer først, når du har adgang til at mærke dine følelser.

[dropcaps style=”book”]”[/dropcaps]Kort sagt: Terapi handler i bund og grund om at være/blive den du er, og det indebærer at stå ved de følelser du har, når du har dem.

Min baggrund i hovedtræk

Jeg har erfaring med at hjælpe med: Stress, traumer, pårørende til misbrugere, depression, præstationsangst, social angst, udsættelse og overspringshandlinger, personlighedsforstyrrelser og en del mere.

2017: Selvstændig psykolog

2013-2017: Studenterrådgivningen København

2014-2017: 3-årig efteruddannelse i ISTDP ved Dr. Patricia Coughlin

2013: Autoriseret Psykolog af Dansk Psykolognævn

2012-2013: Psykoterapeutisk Center Stolpegård, afdeling for personlighedsforstyrrelser. Psykiatrien.

2010 – 2012: Psykoterapeutisk Center Stolpegård afdelingen for Stress og Traumer. Psykiatrien.

2010: Uddannet Psykolog ved Københavns Universitet

Læs mere om Henrik Holm Hansen her…

Kontakt Psykolog Henrik Holm Hansen

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.